Vrijwilligersinformatie


Ieder jaar wordt de Kindervakantie activiteiten (KVA) georganiseerd door Stichting Kakatoe Leuth. De KVA is bedoeld voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8 uit Leuth en omgeving. Ieder jaar weer doen er ruim 100 kinderen mee met een week vol gezelligheid en spelletjes, die variëren van hutten bouwen en knutselen tot sport & spel. Ook bedenken we hier ieder jaar een thema omheen, zo gaan we bijvoorbeeld een week lang terug in de tijd, naar de tijd van cowboys en indianen of vliegen we met een tijdmachine naar het jaar 2100! In die week kan het allemaal! Om zo’n fantastische week te organiseren voor zoveel kinderen zijn er altijd veel enthousiaste en leuke vrijwilligers die ons helpen. Sommige voor het eerst en enkelen behoren inmiddels zelf tot het inventaris. Maar omdat we het ieder jaar weer groots en spectaculair aanpakken zijn we altijd op zoek naar gezellige en enthousiaste mensen zoals JIJ!

Vrijwilligers zijn de motor achter een fantastische Kindervakantie activiteiten: zonder hen zijn wij nergens! Zonder enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers kunnen wij geen week organiseren voor zoveel kinderen. Wij zijn daarom extreem blij en zuinig op deze toppers. Alle vrijwilligers krijgen van ons een rood T-shirt met logo die week. Omdat dit tijdens de week ook erg praktisch en herkenbaarheid is. Je leert als vrijwilliger veel nieuwe mensen kennen, waar vrijwilligers vaak hechte vriendschappen aan hebben overgehouden. Het einde van de week wordt traditioneel afgesloten met de bonte avond waar we allemaal een drankje nuttige.

Word jij onze nieuwste vrijwilliger? Meld je dan snel aan!

Wat doe je als vrijwilliger bij de KVA?


Als vrijwilliger van de Kindervakantie activiteiten Leuth kun je op verschillende vlakken heel nuttig zijn: als groepsleider of als vliegende keep. De keuze is geheel aan jou.

Groepsleiders hebben we nodig bij voorbeeld de spellen dag of dagje uit omdat ze dan een eigen groepje aangewezen krijgen waar ze die dag de leiding over hebben. Je bent samen met je mede vrijwilliger verantwoordelijk voor jouw groepje kinderen.

De volgende taken mag je verwachten als groepsleider:

 • Spelactiviteiten begeleiden
 • Kinderen in de gaten houden
 • Hutten bouwen
 • Knutselen en sportactiviteiten begeleiden
 • Begeleiding tijdens het uitje

Zie jij bovenstaande wel zitten? Vind je werken met kinderen en andere vrijwilligers helemaal leuk? Kun je eigen initiatief tonen en goed samenwerken in een groepje en deins je niet terug voor vieze handen, actieve spelletjes en een flink potje sport? Dan ben jij een geboren groepsleider voor de KVA.

Als leiding geven aan een groepje niet zo jouw ding is, dan zijn wij ook altijd op zoek naar vliegende keeps. Tijdens de Kindervakantieweek ben je als vliegende keep multifunctioneel inzetbaar voor allerlei klusjes. Van limonade tappen tot het opbouwen van activiteiten en van helpen bij activiteiten tot het schilderen van dingen waar van Gogh nog wat van kan leren. Jij bent een echte alleskunner.  Het is een goede en leuke taak voor vrijwilligers die meer willen doen dan een groepje begeleiden.

Als vliegende keep kun je denken aan taken als:

 • Ondersteunen van het bestuur
 • Limonade maken en uitschenken
 • Knutsel- en spelactiviteiten klaarzetten
 • Uitgifte van spijkers en andere materialen op de maandag
 • Helpen bij andere klusjes
 • Ondersteunen van andere vrijwilligers

Neem je graag zelf het initiatief, kun je goed samen, maar ook alleen werken, ben je flexibel en denk je in oplossingen dan is dit helemaal geschikt voor jou.